iPhone 14 – spoj prepoznatljivog dizajna i vrhunskog kvaliteta

iPhone 14 je pametni telefon koji se ističe prepoznatljivim dizajnom i vrhunskim kvalitetom, nastavljujući tradiciju izvrsnosti po kojoj je Apple poznat.

Opremljen sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, ovaj uređaj pruža dovoljno prostora za sve vaše aplikacije, fotografije i video zapise, iako ne podržava proširenje memorije putem eksterne kartice.

Jedna od ključnih karakteristika iPhone 14 je njegov impresivni dvostruki sistem kamera. Glavna kamera sastoji se od ultra širokih i širokih sočiva od po 12 MP, omogućavajući korisnicima da snime zapanjujuće fotografije visoke rezolucije, dok sekundarna kamera takođe ima 12 MP, što je idealno za selfije i video pozive.

iPhone 14 koristi Li-Ion bateriju kapaciteta 3279 mAh, koja osigurava dugo trajanje. Sa operativnim sistemom iOS 16, korisnici mogu uživati u najnovijim funkcijama i poboljšanjima performansi koje Apple nudi. U srcu uređaja nalazi se moćni Apple A15 Bionic chipset (5nm), koji u kombinaciji sa hexa-core procesorom (2×3.22 GHz Avalanche + 4xX.X GHz Blizzard) garantuje izuzetno brze performanse i efikasnost.

Ekran iPhone 14 modela je pravi raj za oči – Super Retina XDR displej veličine 6.1 inča sa rezolucijom od 2532 x 1170 piksela. Ovaj ekran podržava HDR prikaz, True Tone tehnologiju i široku paletu boja (P3), pružajući izvanrednu jasnoću, svjetlinu i preciznost boja.

Izvor: mtel.ba

Povezivanje na iPhone 14 je, takođe, na vrhunskom nivou. Uređaj podržava Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.3, NFC za Apple Pay, i GPS sa podrškom za GLONASS, Galileo, QZSS, i BeiDou sisteme. Tu je i poznati Lightning konektor sa reverzibilnim priključkom.

Dodatne karakteristike uključuju prepoznavanje lica za sigurno otključavanje, integraciju sa iCloud-om, podršku za razne video formate poput MP4/H.264, bežično punjenje baterije i IP68 sertifikat za otpornost na vodu, što znači da uređaj može izdržati uranjanje u vodu do 1,5 metra dubine do 30 minuta.

Sve ove karakteristike čine iPhone 14 izuzetno atraktivnim izborom za sve koji traže moderan, snažan i pouzdan pametni telefon koji zadovoljava sve potrebe današnjeg korisnika.

Za informacije o ovom modelu i mogućnostima kupovine, može posjetiti www.mtel.ba ili pozvati broj 0800 50 000.