iPhone 13 mini donosi novi dizajn kamera

Nekoliko mjeseci nas dijeli od izlaska iPhone 13, a već se uveliko spekuliše o karakteristikama i specifikacijama koje nas očekuju.

Nedavno smo vidjeli rendere za iPhone 13 mini, koji su pokazali da se ne razlikuje mnogo od prethodnog modela, osim kada je u pitanju kamera. Dizajn je gotovo identičan, ali su objektivi postavljene dijagonalno. Takođe, sugerišu na poboljšanje baterije, jer se na prethodnoj seriji mini modela nije dobro pokazala. 

Napominjemo, ovo je samo prototip – Apple je udaljen nekoliko mjeseci od lansiranja nove serije, tako da prikazani dizajn nije definitivan. Ako se ipak odluče na ovakav dizajn, vrlo je vjerovatno da će se prenijeti i na druge modele serije 13

Bilo je glasina da će bar jedan iPhone 13 imati mogućnost potpuno bežičnog punjenja, ali Apple-ov analitičar Ming-Chi Kuo kaže da se to još neće desiti. Takođe, oslanjaće se na Lightning, bez prelaska na USB-C

U kompaniji će nastaviti s tradicijom četiri modela i 2021. godine, bez promjena u veličinama. S tim u vezi, možemo da očekujemo ​​5,4-inčni iPhone mini, 6,1-inčni iPhone, 6,1-inčni Pro i 6,7-inčni Pro Max.  

Postoji mogućnost da brend implementira touch ID na ekranu. Ssenzor otiska prsta biće dostupan uz Face ID i biće prikladan za korisnike koji ne mogu otključati svoje uređaje prepoznavanjem lica kada koriste maske.