Instragram korisnici dobijaju AI bota za četovanje

Vještačka inteligencija je najpominjanija riječ u svijetu tehno kompanija, a sve one moraju da se uključe u trku jer gubljenje koraka može biti pogubno za njihovo poslovanje.

Tako je i kompanija Meta, u nizu nadogradnji svojih aplikacija, kako bi one ostale u trendu, najavila AI chatbot u okviru Instagram-a.

Vrlo izvjesno je da će Instagram dobiti AI Chatbot koji je sposoban da odgovara na pitanja i daje korisnicima savjete. Jedna od funkcija koja je dodatno zanimljiva jeste to da bi Chatbot mogao korisnicima pomagati da sa lakoćom napišu poruke koje planiraju poslati. 

AI Chatbot ima za cilj da pomogne pojedincima koji se bore sa sastavljanjem poruka. Sa svojom sposobnošću da ponudi savjete i podršku, AI Chatbot pomoći će korisniku da u svakom trenutku napiše savršenu poruku.

Chatbot neće biti jedan, već će korisnici moći da biraju između 30-ak “tipova ličnosti” bota. Tako će moći birati da li žele da čuju odgovore od duhovite, smirene, hiperaktivne osobe… Za uključivanje u razgovor biće dovoljno jednostavno spominjanje chatbot-a.

I druge kompanije su prepoznale potencijal chatbotova, pa je Snapchat u februaru lansirao sopstvenog “My AI” chatbota koji pokreće OpenAI ChatGPT, dok je Microsoft lansirao svoj Bing chatbot. Istovremeno, čini se da Meta aktivno istražuje AI chatbotove za Instagram, Messenger i WhatsApp.