Instagram uvodi novi alat za pravljenje Reels-a

Novim opcijama u aplikaciji Instagram, kompanija Meta želi da dovede do veće produkcije sadržaja koji može izgledati slično drugim video klipovima na platformi.

Novosti će se ogledati u sektoru Reels videa, gdje će se pojaviti novi šabloni koji omogućavaju korisnicima da prave svoje video sadržaje na osnovu postojećih objavljenih snimaka drugih korisnika.

Reels templejti su već omogućavali korisnicima da ponovo stvaraju video zapise koje vide u aplikaciji, ali nova nadogradnja omogućava korisnicima da unaprijed definisane formate uređuju dodavanjem sopstvenih fotografija i video snimaka. Na primjer, korisnici mogu koristiti niz od pet kratkih klipova od 0,7 sekundi, postavljenih uz određenu pjesmu.

Ovaj pristup omogućava učestvovanje u viralnim trendovima sa minimalnim vremenom potrebnim za uređivanje, ali takođe može dovesti do stvaranja sadržaja koji je sličan drugim video zapisima.

Nadogradnje Reels templejta sem toga omogućavaju korisnicima da dodaju tekst i prelaze koje je originalni video imao. Ipak, korisnici će moći prilagoditi različite elemente kako bi se video sadržaj razlikovao od originala.

Instagram, takođe, dodaje nove načine za pronalaženje templejta. Nova stranica za pretraživanje templejta nudi preporuke sa Instagrama, kao i popularne trendovske sekvence koje drugi korisnici prate. Svi sačuvani templejti će se, takođe, pojaviti na ovoj stranici.

Ova nova funkcionalnost slična je onoj koja postoji u drugim kratkim video aplikacijama, a Instagram nastavlja da razvija svoje alate kako bi bio konkurentan sa njima, nudeći korisnicima kreativnije i lakše stvaranje sadržaja.