Instagram uvodi funkciju po kojoj je poznata mreža BeReal

Instagram sprema uvođenje nekoliko novih funkcija s ciljem poboljšanja korisničkog iskustva, a jedna od njih je “Candid Stories”, po kojoj je prepoznatljiva mreža BeReal.

Candid Stories će korisnike podsjećati da svakog dana objave jedan selfi, a ukoliko to učine moći će da vide Candid objave svojih prijatelja na toj mreži.

Dakle, u pitanju je gotovo identična funkcija kakvu već ima BeReal, pri čemu se fotografije snimaju prednjom i zadnjom kamerom istovremeno. Candid Stories se od Instagram priča razlikuje po tome što će ove prve biti vidljive samo onim korisnicima koji takođe dijele svoje “iskrene priče”.

Uprkos kritikama da uvođenjem novih mogućnosti kopira konkurentske mreže, Instagram ne odustaje. Podsjećamo, aplikacija BeReal pokrenuta je pretprošle godine, a pažnju je privukla upravo jer je sušta suprotnost Instagram-u, na kojem je sve “savršeno”. Mreža BeReal, kao što i sam njen naziv kaže, podstiče ljude da budu prirodni, zbog čega i snimaju selfije prednjom i zadnjom kamerom istovremeno, u zadatom vremenskom roku od samo dva minuta, kako ne bi stigli da se mnogo uljepšaju i objave lažnu sliku o sebi.

Čini se da i Instagram ovim potezom želi da korisnicima pružu priliku da budu baš to što jesu i da se zbog toga ne osjećaju loše. Pored ove funkcije, uvode još jednu – Notes, kako bi korisnici mogli da objave status od 60 karaktera na svom profilu. Između ostalog, u pripremi je i funkcija Group Profiles, za kreiranje zajedničkih profila grupa korisnika.