Instagram testira zanimljivu opciju

Instagram konačno testira opciju koja će korisnicima omogućiti isključivanje potvrda o pročitanim porukama (read receipts) za Instagram DM-ove. 

Na ovaj način, čak i ako ste pročitali poruku nekoga, ta osoba neće vidjeti oznaku “viđeno” ispod poruke.

Ovu funkciju su najavili kako Mark Zuckerberg tako i Adam Mosseri na svojim kanalima, sa obrazloženjem da odlučili da poslušaju zahtjeve korisnika, te da će oni uskoro moći da isključe potvrde o pročitanim porukama, odnosno moći će da biraju kada drugi vide da su pročitali njihove poruke.

Rukovodilac Instagrama je objavio snimak ekrana menija za privatnost i bezbjednost direktnih poruka. Do ovog menija možete doći dodirivanjem imena profila u okviru razgovora. Ako su korisnici dio testa, vidjeće prekidač za isključivanje potvrda o pročitanim porukama u okviru sekcije “Ko može vidjeti vaše aktivnosti”.

Meta nije precizirala u kojem kapacitetu testira ove funkcije i kada će ih pustiti za sve korisnike.

Instagram kasni s ovom funkcijom, s obzirom na to da je aplikacija WhatsApp, takođe u vlasništvu Meta-e, lansirala mogućnost isključivanja potvrda o pročitanim porukama još 2014. godine.

Kompanija takođe planira uvesti podrazumijevanu zaštitu od kraja do kraja za Instagram DM-ove nakon završetka uvođenja ove funkcije za Messenger. U avgustu je Meta saopštila da planira završiti rad na omogućavanju podrazumijevane zaštite od kraja do kraja na Messenger-u do kraja godine.