Instagram proširuje opciju bliski prijatelji i na glavni feed

Instagram je unaprijedio svoju opciju “Close Friends”, omogućavajući korisnicima da sada dijele svoje postove i reelove isključivo sa svojim najbližim prijateljima.

Ova opcija, prvobitno predstavljena prije nekoliko godina, sada doživljava značajno ažuriranje koje je u skladu s potrebama korisnika za intimnijim dijeljenjem trenutaka.

Ova poboljšana funkcionalnost reflektuje trend ka stvaranju autentičnijeg društvenog života na platformama kao što je Instagram. Mark Zuckerberg, izvršni direktor Meta/e, podijelio je informacije o ovom ažuriranju, naglašavajući njegovu važnost za korisnike.

Opcija “Close Friends” sada je dostupna na glavnom feedu, čineći dijeljenje videa i fotografija sa bliskim osobama još jednostavnijim. Sa konkurencijom koja, takođe, prati slične trendove, Instagram se takmiči sa aplikacijama poput BeReal. Važno je napomenuti da su druge platforme, poput X (ranije poznatog kao Twitter), ranije imale slične opcije, ali su ih obustavile.

Korisnici mogu jednostavno koristiti ovu opciju nakon ažuriranja aplikacije na najnoviju verziju. Prateći jednostavne korake, mogu dijeliti postove i reelove sa svojim bliskim prijateljima, čineći te trenutke privatnijim i posebnijim. Ova ažurirana opcija dodatno naglašava posvećenost Instagrama pružanju autentičnog društvenog iskustva, sa fokusom na intimnim trenucima koji povezuju korisnike.