Instagram omogućio kombinovanje muzike s carouselima fotografija

Instagram je unaprijedio svoju funkcionalnost dodavanjem mogućnosti kombinovanja muzike s carouselima fotografija.

Ovo je još jedno dostignuće ostvareno kao odgovor na izazov koji je postavila konkurencija u vidu TikTok-a. To je novina od septembra prošle godine kad je aplikacija uvela slideshow mod, kad se činilo da TikTok u rijetkom slučaju oponaša Instagram, a sad je inspiracija otišla u suprotnom smjeru.

Ova nova funkcija, koja je zvanično uvedena nedavno, omogućava korisnicima da odaberu pjesmu koja će pratiti seriju fotografija u carouselu, omogućavajući im da izraze svoja osjećanja i raspoloženje uz pomoć muzike.

Olivia Rodrigo je bila prva koja je iskoristila ovu mogućnost kako bi promovisala svoj novi singl “Bad idea right?” sa nadolazećeg albuma “Guts“. Iako nova, ova funkcija već podsjeća na sličnu opciju koja postoji na TikTok-u, gdje korisnici mogu dodati muziku na svoje foto-carousele.

Pored toga, Instagram je uveo i druge promjene. Više korisnika sada može zajedno raditi na jednom postu ili “reels-u“, a do tri osobe mogu dati svoj doprinos. Objava ili “reels” će se pojaviti na profilima svih saradnika, prikazujući se njihovoj publici.

Ovaj potez Instagram-a ukazuje na to da društvene mreže konstantno nadograđuju svoje mogućnosti kako bi korisnicima omogućili kreativnost i interakciju na više načina.