Instagram omogućava preuzimanje Reelsa 

Instagram uvodi mogućnost preuzimanja javnih Reelsa.

Poznato je da TikTok, Instagram-ov snažni konkurent, već godinama svojim korisnicima omogućava da preuzimaju video snimke sa vodenim žigom, dijele ih i gledaju i van aplikacije. Sada se na taj korak odlučila i Meta-ina mreža.

Adam Mosseri, Instagram-ov šef, saopštio je na svom Instagram kanalu da će korisnici koji žive u SAD-u moći preuzimati Reelse. Kako je naveo, korisnici to mogu učiniti dodirom na ikonu dijeljenja i zatim izborom opcije Download.

Pojasnio je da na taj način korisnici mogu preuzeti samo Reelse koji su objavljeni na javnim nalozima, ali i da vlasnici javnih naloga mogu da isključe mogućnost preuzimanja Reelsa.

Iako Mosseri nije precizirao hoće li postojati vodeni žig na preuzetom Reelu, mediji prenose da će on imati žig sa logotipom te aplikacije i nazivom profila kojem pripadaju, kao što je slučaj i sa TikTok-om.

Podsjećamo, YouTube je u drugoj polovini 2022. počeo da ubacuje svoj logotip u Shorts kako bi obeshrabrio dijeljenje svojih sadržaja među platformama. Ovaj potez Instagram-a trebao bi biti taktika za privlačenje ljudi da gledaju više video sadržaja.

Nije tajna da je Reels jedan od Meta-inih aduta za povećanje zarade i privlačenje novih korisnika. Mark Zuckerberg, izvršni diorektor Meta-e je nedavno izjavio da je zarada Instagrama porasla za 24 odsto zahvaljujući AI sistemu za preporuku Reelsa.