Instagram Notes konačno stiže

Instagram je krajem prošle godine testirao mogućnost objave tekstualnog statusa, a ovih dana potvrđeno je da je ona dostupna svima u SAD te da stiže i do nas.

Funkcija Instagram Notes, koja podsjeća na AOL Instant Messenger poruke, širi se na Evropu i Japan, potvrdio je Adam Mosseri, šef Instagram-a. U pitanju su kraći tekstualni statusi, do 60 znakova, koji lebde iznad ikone našeg profila i nestaju nakon 24 časa.

Objašnjavajući zašto do sada nisu svi korisnici u SAD-u imali pristup ovoj opciji, Mosseri je rekao da kompanija često novine stavlja na raspolaganje ograničenom broju korisnika kako bi dobili povratne informacije. Ističe da se Instagram Notes pokazao popularnim, naročito među tinejdžerima.

“Počinjemo uvoditi Instagram Notes, novi način da podijelite svoje misli i vidite šta vaši prijatelji namjeravaju. Bilješke su kratki postovi do 60 znakova koji sadrže samo tekst i emotikone. Da biste ostavili bilješku, idite na vrh pristigle pošte, odaberite korisnike i vaša će tekstualna poruka biti na vrhu njihove pristigle pošte 24 časa. Odgovori na bilješke stići će kao DM u vaš inboks”, naveli su iz kompanije.

Dodaju da su tokom testiranja ove funkcije uvidjeli da korisnicima prija lagan i jednostavan način dijeljenja misli, te da opcija Instagram Notes upravo omogućava ljudima da se ležerno i spontano izraze i povežu sa drugima. Ukoliko još uvijek nemate novu opciju na Instagram-u, ne brinite, pitanje je dana kada će stići i do vas.