Instagram najavljuje mnoštvo novina

Meta, kompanija koja stoji iza Instagram-a, nastoji unaprijediti svoju platformu dodavanjem novih alatki za uređivanje fotografija i videa.

Ove alatke donose niz opcija za uređivanje, čineći Instagram jednom od najnaprednijih društvenih medijskih platformi zasnovanih na video i fotografijama.

Jedna od ključnih promjena odnosi se na mogućnost pretvaranja dijela fotografije ili videa u personalizovani stiker, pružajući korisnicima dodatne opcije za originalnost i kreativnost u njihovim objavama. Osim toga, stikeri sada nisu ograničeni samo na fotografije, već se mogu stvarati i od videozapisa, što značajno proširuje spektar izraza korisnika.

Novi filteri donose svježinu u estetiku uređivanja fotografija i videa, uključujući opcije poput Handheld, Gritty, Color Leak i drugih. Takođe, uvode se i novi fontovi, poput Heavy, Casual, Bubble, pružajući korisnicima dodatne mogućnosti personalizacije njihovih Reels sadržaja.

Osim vizuеlnih nadogradnji, Instagram testira dodavanje isječaka sa zvukom u Reels, što korisnicima omogućava da dodaju dinamične elemente svojim videozapisima. Pored toga, unaprijeđena je opcija text-to-speech, uključujući deset novih engleskih glasova, dodajući dodatnu raznolikost u kreiranje govornih sadržaja.

Ove promjene jasno ukazuju na Meta-inu ambiciju da Instagram pozicionira kao sveobuhvatnu platformu za kreativno izražavanje, istovremeno konkurišući drugim sličnim društvenim mrežama. Korisnici sada imaju na raspolaganju širi spektar alatki za stvaranje jedinstvenih i atraktivnih sadržaja, čime se podiže kvalitet i atraktivnost ove popularne društvene medijske platforme.