Instagram dobio funkciju za privremeno utišavanje notifikacija

Novi modul rada funkcionisaće tako što će korisnik kada isključi funkciju quiet mode dobiti sve propuštene notifikacije.

Instagram je nakon višemjesečnog testiranja uveo alat koji će privremeno utišavati push notifikacije i to onda kada korisnik želi da spriječi da ga neko ometa ili hoće da se odmori od mreže. Fukcija se zove Quiet Mode i radi tako što automatski šalje odgovore svima koji pokušavaju da kontaktiraju korisnika koji se “utišao”.

“Korisnik nije obaviješten o ovoj poruci zato što je u quiet mode-u”, ispisaće se na ekranu.

Iz Instagrama navode da će pokušati prije svega motivisati tinejdžere da koriste novu funkciju onda kada se primijeti da se aplikacija koristi u kasnim večernjim satima, iako nije precizirano šta se tačno podrazumijeva pod “kasni sati”. Onima koji su uključili funkciju u statusu na Instagram-u biće prikazan natpis “in quiet mode” i svi drugi će vidjeti da je funkcija aktivirana.

Na kraju, kao što je već rečeno, sve propuštene notifikacije će stići kada Quiet Mode bude isključen. Korisnik, takođe, može odrediti specifične periode u kojima će se funkcija automatski aktivirati.

Quiet Mode dolazi u nizu novih opcija koje Facebook i Instagram uvode u skladu sa namjerom da aplikacije učine bezbjednijima za tinejdžere. Nedavno je ukinuta mogućnost prikazivanja oglasa tinejdžerima na osnovu njihovih aktivnosti i interesovanja, a od februara će se mladim korisnicima prikazivati samo oni oglasi koji imaju veze sa njihovom lokacijom i uzrastom. Mlađe generacije će, takođe, imati mogućnost da označe one oglase koji im se ne sviđaju i koje ne žele da gledaju.