Immersive View dostupan za pet gradova na Google Maps

Immersive View na aplikaciji Google Maps dostupan je u pet gradova na svijetu.

Moći ćemo ga koristiti da zavirimo u London, Los Anđeles, Njujork, Tokio i San Francisko. Alat je prije toga, prošle godine, omogućen za razgledanje nekoliko stotina svjetskih znamenitosti među kojima su bili Akropolj u Atini, ili toranj u Tokiju.

Šta je Immersive View? Ovaj način posmatranja na osnovu snimaka Google kamera omogućava drugačije i višedimenzionalno iskustvo. To je praktično kombinacija Street View snimka iz vazduha i Google Earth posmatranja određene tačke.

U suštini, možete “letjeti” iznad kvarta, a zatim sa kao u Street View-u spustiti i istražiti detaljnije. Istovremeno, posebna funkcija Indoor Live View biće aktivna za posmatranje 1.000 aerodroma, željezničkih stanica i tržnih centara, kako za Android tako i za iOS, a kompanija tokom narednog perioda planira da je omogući i za desktop računare.

Portparol kompanije Google Pearl Xsu potvrdio je za The Verge da će Immersive View takođe biti dostupan u više gradova u narednim mjesecima, uključujući Amsterdam, Dablin, Firencu i Veneciju.

Immersive View može biti veoma koristan za istraživanje prije putovanja u muzeje, parkove ili druge turističke atrakcije. Funkcija omogućava korisnicima da virtuelno “lete” preko građevina, pronađu ulaze, vide da li je okolo saobraćajna gužva itd.

Slajder na Immersive View omogućiće pregled stanja na lokaciji u različito doba dana i pod različitim vremenskim uslovima.