Igra “Stray” će dobiti animiranu filmsku adaptaciju

Popularna igra “Stray” dobiće svoju filmsku verziju.

Zahvaljujući ovoj igri gejmeri se nalaze u ulozi simpatične riđe mace koja pada u misteriozni svijet opasan zidinama pun robota i buba, u kojem se sprijatelji sa dronom kako bi pronašao put do kuće.

Mediji prenose da studio Annapurna Animation sprema više novih projekata nakon uspjeha svog debitantskog animiranog filma “Nimona”, a navodno je upravo igra “Stray” jedan od njih.

Robert Baird, šef kompanije Annapurna Animation, potvrdio je za Entertainment Weekly da rade na tom ostvarenju, te da se radi o igri koja se bavi svim onim što nas čini ljudima, iako u njoj nema ljudi.

“To je komedija o prijateljstvu mačke i robota, sa urnebesnom dinamikom. U filmu nema nijednog ljudskog bića i mislim da je to jedan od razloga zašto je igra nevjerovatno popularna, jer na svijet gledate iz ugla preslatke mačke”, kazao je on.

Pojasnio je da je programer BlueTwelve igru nazvao “hopepunk”, što se može tumačiti kao korištenje optimizma kao sredstva za pružanje otpora.

“Volim taj izraz. Ovo će biti prvi i najbolji hopepunk film koji je ikada snimljen”, rekao je Baird.

“Stray” je avanturistička igra iz 2022. koju je razvio BlueTwelve Studio. Za PlayStation 4, PlayStation 5 i Windows objavljena je u julu te godine. Ubrzo je postala vrlo popularna, a adaptacija u film sigurno će joj biti novi veliki vjetar u leđa.