Igra Sherlock Holmes: Awakened ipak stiže na proljeće

Igra Sherlock Holmes: Awakened, za koju je bilo najavljeno da će svjetlost dana ugledati narednog mjeseca, ipak će stići nešto kasnije.

Kako navode iz ukrajinskog studija Frogwares, Sherlock Holmes: Awakened – nova verzija igre o čuvenom detektivu iz 2006. biće dostupna tek u aprilu. Kako mediji prenose, ona ne bi trebala imati mnogo zajedničkog sa prethodnom, ali o tome će tek moći suditi igrači.

Za sada je zvanično potvrđeno da će gejmeri igru igrati iz perspektive trećeg lica, te da će ona donijeti mnogo više akcije, kao i novi sistem dedukcije.

Što se tiče razloga za pomjeranje datuma izlaska igre, s obzirom da se radi o ukrajinskom studiju, jedan od faktora mogao bi biti rat koji se tamo vodi. Drugi mogući razlog je taj što se igra sprema za čak šest platformi istovremeno.

Podsjećamo, Sherlock Holmes: The Awakened je avanturistička videoigra koja prati priču o fiktivnom detektivu Sherlocku Holmesu i njegovom prijatelju i pomoćniku Johnu H. Watsonu, koje je u svojim djelima stvorio škotski književnik i ljekar Arthur Conan Doyle i o kojima su snimljene brojne serije i filmovi.