I Xiaomi 12T Pro će imati kameru od 200 MP

Od kako su druge kompanije najavile da su spremile kameru za telefon od 200 MP, kruži priča da će kameru te rezolucije lansirati i Xiaomi.

To bi se uskoro moglo dogoditi, ako je suditi po jednoj fotografiji koja se nedavno pojavila.

Sajt Phonandroid objavio je sliku telefona za koji tvrdi da je prva fotografija modela Xiaomi 12T Pro. Na slici se vidi sistem kamera koji mnogo podsjeća na onaj koji ima Redmi K50 Ultra, sa svojim crnim izbočenim kvadratom u kojem se nalazi glavni senzor.

Podešavanje ima „200 MP“ u pisanoj formi, a izvor je tvrdio da je fotografija telefona iz kineske radionice, te da će se telefon pojaviti na tržištu sa početkom nove školske godine.

Redmi K50 Ultra je najavljen u Kini i Xiaomi redovno ponovo lansira svoje Redmi proizvode pod različitim imenima na globalnom tržištu, tako da smo sasvim uvjereni da će biti ponovo lansiran kao 12T Pro. Ako kompanija odluči da promijeni kameru, ali zadrži ostale specifikacije, ona se sigurno može očekivati najjači i najnoviji Snapdragon 8+ Gen 1 čip.

Broj modela Redmi K50 Ultra je 22081212C, dok je ovaj navodni 12T Pro 22081212UG – razlika je u poslednjem slovu, otkrivajući oznaku tržišta – Kina ili Global.

Ako su glasine tačne, ovo će biti drugi telefon sa Samsung ISOCELL HP1 senzorom nakon Moto X30 Pro, predstavljenog ranije ovog mjeseca.