I WhatsApp će omogućiti editovanje poruka

Funkcija editovanja poruka konačno stiže i na WhatsApp.

Korisnici društvenih mreža složiće se da je ona neophodna, jer se greške dešavaju, a ukoliko se ne isprave mogu da nanesu veliku štetu.

Nije svejedno ako šefu pošaljete poruku namijenjenu voljenoj osobi, ili onu u kojoj ste napravili ozbiljne gramatičke greške, tako da je mogućnost brze ispravke i više nego korisna. Upravo zbog toga su milioni korisnika WhatsApp-a upućivali apel uređivačima mreže da i oni uvedu mogućnost editovanja poslatih poruka, što već imaju mnoge mreže, poput Viber-a.

Kako mediji prenose, editovane poruke na ovoj mreži prikazivaće se sa oznakom “edited” svim učesnicima razgovora, što nije sporno. Prema informacijama koje cure iz kompanije, korisnici ove mreže za razmjenu poruka moći će da uređuju poruke u periodu od 15 minuta nakon slanja.

Iako se ranije šuškalo da bi ova funkcija trebala stići i na Android i na iOS, izgleda da su veće šanse da za početak stigne na Apple-ov operativni sistem. Naime, WhatsApp za beta verziju iOS 23.6.0.74 na aplikaciji TestFlight već ima upozorenje za editovane poruke.

Takođe, važno je pomenuti da ova mreža u vlasništvu kompanije Meta radi i na opciji Audio Chat, što će oduševiti one koji ne vole da pišu poruke. U svakom slučaju, pohvalno je što neprestano rade na svom unapređenju.