I Telegram uvodi Stories

Aplikacija Telegram konačno je odlučila da uvede opciju koju već imaju, ili su sa njom eksperimentisale mnoge društvene mreže – Stories (Priče).

I sam Pavel Durov, osnivač i CEO aplikacije, naveo je da su “podlegli” pritisku korisnika, koji su godinama uporno tražili uvođenje te mogućnosti.

Izjavio je da se više od polovine zahtjeva korisnika odnosilo na to, te da nisu imali izbora nego da im udovolje i dobiju još jednu zajeničku karakteristiku sa konkurentskim aplikacijama, među kojima je Snapchat, koji je ovu mogućnost i popularizovao.

Podsjećamo, Stories su objave (tekst, fotografije ili video) koje nestaju nakon određenog vremena, na većini aplikacija nakon 24 časa.

Durov je naveo da će njihovi korisnici imati i više kontrole nad ovim objavama, odnosno da će moći da podese koliko dugo da objava bude vidljiva i dostupna, da li određeni vremenski period ili trajno. Takođe, korisnici će na raspolaganju imati brojne alate za kontrolu privatnosti.

CEO Telegram-a očekuje da će Stories dodatno uljepšati ovu mrežu, učiniti je informativnijom i šarenijom. Kada će Priče biti dostupne korisnicima još nije zvanično objavljeno, ali nakon svih ovih izjava Durova jasno je da ih korisnici s nestrpljenjem iščekuju.