Huawei Watch D vjerovatno stiže krajem decembra

Kineski tehnološki div Huawei će 23. decembra održati posljednji ovogodišnji događaj na kojem će predstaviti veliki broj novih proizvoda.

U posljednje vrijeme se puno pričalo o tome da u kompaniji rade na novom pametnom satu – Huawei Watch D. Na internetu su se pojavile fotografije kutije za pakovanje pomenutog uređaja što je bilo dovoljno da se pokrene lavina pretpostavki. Prema renderima koji su procurili, uređaj će biti pravougaonog oblika, s dva navigaciona dugmeta na desnoj strani.

Ono što u startu izdvaja Huawei Watch D pametni sat je mogućnost mjerenja krvnog pritiska. U pitanju je opcija koja je dostupna samo na nekolicini takvih uređaja.

Očekuje se da će ova opcija pružiti poprilično tačna mjerenja, budući da je sat dobio potvrdu o registraciji medicinskog uređaja klase II iz Nacionalne uprave za medicinske proizvode Kine. Ali da bi ova funkcija bila omogućena u vašoj zemlji, prvo je mora odobriti ministarstvo zdravlja ili neka druga institucija koja je zadužena za to.

Nagađa se da će istog dana biti predstavljen i Mate V preklopni telefon koji bi po izgledu trebalo da bude direktna konkurencija Galaxy Z Flip modelu.

Ali, dok čekamo nove uređaje kompanije Huawei, provjerite već danas u najbližem m:tel prodajnom mjestu, kako Vam pristaje vodootporni Huawei Watch 3 ili Huawei Watch 3 Pro.