Huawei predstavio prvi flip telefon sa četiri kamere

Huawei je predstavio svoj najnoviji “flip” telefon na preklop, Huawei Pocket 2. Ovaj model, koji se otvara horizontalno poput klasičnog preklopnog telefona, ističe se po inovativnoj šarki u obliku kapljice, koja omogućava potpuno ravnu površinu kada je uređaj sklopljen.

Ovo je treći Huawei-jev “flip” telefon, nakon flagship modela P50 Pocket i pristupačnijeg modela Pocket S. Huawei Pocket 2 je, takođe, prvi u svojoj kategoriji opremljen sistemom kamera koji uključuje četiri senzora.

Glavni “unutrašnji” ekran ovog uređaja je Full HD+ LPTO OLED displej dijagonale 6,94 inča, s osvježavanjem do 120Hz, dok se na vanjskoj strani nalazi okrugli ekran prečnika 1,15 inča i rezolucije 340 x 340 piksela.

Iako još nije zvanično potvrđeno, Huawei Pocket 2 vjerovatno pokreće osmojezgreni HiSilicon Kirin 9000S procesor. Dolazi s 12GB RAM-a i tri opcije za pohranu podataka: 256GB, 512GB i 1TB. Takođe postoji ekskluzivna verzija nazvana “Art” s 16GB RAM-a i 1TB interne memorije.

Izvor fotografije: consumer.huawei.com

Revolucionarni sistem kamera uključuje glavni senzor od 50MP, ultraširoki senzor od 12MP, telefoto senzor od 8MP s optičkim zumom 3x, te četvrti UV senzor od 2MP. Posebno se ističe hiperspektralna kamera koja može detektovati UV zračenje i sugerisati korisniku kada nanijeti zaštitu od sunca.

Huawei Pocket 2 napaja baterija kapaciteta 4.520 mAh, uz podršku za bežično punjenje od 40W i klasično punjenje od 66W. Uređaj takođe ima poboljšani sistem hlađenja i IPX8 sertifikat otpornosti na vodu i prašinu.

Ovaj telefon dolazi s najnovijom verzijom HarmonyOS 4 operativnog sistema, koji korisnicima nudi više opcija za prilagođavanje ekrana. Huawei Pocket 2 dostupan je u četiri boje: Tahitian Gray, Rococo White, Purple i Black, dok “Art” verzija dolazi u posebnoj Dream Blue boji.

Podsjećamo, vrhunske Huawei telefone možete pronaći u m:tel ponudi i još platiti na rate bez kamate.