Huawei predstavio Mate X2, svoj novi flegšip telefon

Huawei je predstavio svoj novi flegšip telefon, preklopni uređaj nove generacije naziva Mate X2.

Uređaj odlikuje potpuno novi, kompaktni Falcon Wing dizajn, a nedavno je i zvanično predstavljen u verzijama od 256 i 512 GB memorije za skladištenje.

Njegov rasklopljeni ekran je jedan od najvećih ikad predstavljenih, a namjerno pomjerena tačka ravnoteže omogućava rukovanje bez premca, bez obzira da li je sklopljen ili ne. U Huawei-ju su pet godina usavršavali tehnologiju koja omogućava da se uređaj savršeno preklopi, po čemu je ovaj telefon takođe pomjerio granice.

Uz četverostruku Leica Ultra Vision kameru, tu je i snažni stereo sistem zvučnika, pa je uređaj potpuno opremljen da bude pravo prenosivo kino.

To svakako omogućava i njegov unutrašnji ekran od 8 inča, dual-screen dizajna, dok spoljni OLED ekran ima 6,45 inča. Oba imaju super visoku rezoluciju i brzinu osvježavanja od 90Hz.

Pokreće ga brzi Kirin 9000 5G čipset – sa najviše tranzistora uz odlične performanse, efikasnost napajanja i povezivanje velikom brzinom. Njegova baterija je kapaciteta 4.500mAh podržava, uz 55W supercharge punjenje.

Njegove softverske i hardverske inovacije su korak naprijed i predstavljaju izazov svim brendovima kada je riječ o uređajima na preklop. Sve pobrojano ga čini jednim od najboljih tehnoloških rješenja svoje vrste, na globalnom nivou.