Huawei patent: Telefon sa 3D kamerom za analizu kože i lica

Huawei patentira tehnologiju u kojoj telefon sa tri kamere može da kreira 3D model vašeg lica za njegovu te analizu kože.

Radi se o patentu koji je Huawei Technologies prijavio Svjetskoj organizaciji za intelektualnu svojinu (WIPO). Pominje se sistem sa tri kamere sposoban da kreira 3D slike, na osnovu kojih se vrši tačna analiza lica.

Pritom su prva i druga kamera postavljene okomito jedna na drugu, a treća između njih, na jednakom razmaku.

Da bi bolje vizuelizovao patentiranu tehnologiju, grafički dizajner Parvez Khan, zvani Technizo Concept, je na osnovu patentne dokumentacije napravio seriju fotografija proizvoda.

Sistem kamera je u stanju da pruži informacije o vašim porama, borama, aknama, miteserima, mrljama i drugim stanjima i promjenama na koži. Korisnik može da rotira lice po želji preko okruglog ekrana osjetljivog na dodir,pa je na taj način moguće analizirati određeni dio lica.

Proračuni su prilično napredni, mjere se i dubina i veličina pora, a može se odrediti i broj mitesera oko nosa. Nakon fotografisanja, na ekranu će biti prikazani rezultati, kao što su ocjena kože ili pora. Tu su i savjeti i preporuke za poboljšanje strukture kože.

Za sada iapk ostaje nepoznato da li će Huawei u budućnosti zaista učiniti dostupnom ovu patentiranu funkcionalnost.