Huawei P60 osvojio nagradu za najbolju fotografiju

Smartfon Huawei P60 Pro, koji još nije stigao na evropsko tržište, osvojio je prestižnu nagradu za najbolju fotografiju u oblasti pametnih telefona za ovu godinu.

Nagrađen je od strane TIPA (Technical Image Press Association) – jednog od giganata iz područja fotografisanja i fotografije.

Prema ocjeni stručnjaka, Huawei P60 Pro donosi novu generaciju revolucionarnih opcija koje doprinose iskoraku u polju mobilne fotografije. U obrazloženju dodjele nagrade navedeno je da je ovaj uređaj “svestrani suputnik za one koji traže visokokvalitetnu kameru u sferi pametnih telefona”.

Podsjećamo, kompanija Huawei je na ovogodišnjem MWC-u otkrila impresivne detalje vezane za ovaj telefon. Izvršni direktor Richard Yi dodatno je skrenuo pažnju na kamere tog telefona objavom fotografije vrhunskog kvaliteta snimljene njime, i to noću.

Tokom predstavljanja u Kini zvanično je saopšteno da Huawei P60 Pro posjeduje 48MP glavnu kameru sa najnovijim RYYB senzorom i OIS stabilizacijom te varijabilnim otvorom blende u rasponu od 10 koraka od f/1.4 do f/4.0 i automatskim odabirom, u zavisnosti od scene, te da omogućava snimanje profesionalnih fotografija i video snimaka.

Huawei P60 Pro evropsku premijeru imaće 8. maja u Minhenu, nakon čega će stići i na naše tržište.

Uređaje kompanije Huawei možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.