Huawei nova Y90 – atraktivan i izdržljiv  

Huawei nova Y90 je još jedan odličan pametni telefon koji možete kupiti u m:tel-u.

Već prilikom prvog susreta sa ovim telefonom oduševiće vas modernim dizajnom, velikim ekranom i zanimljivim ostrvom kamere na zadnjoj strani, gdje su smještena tri senzora, od kojih je glavni od 50 MP.

Upravo kamere su jedan od aduta modela Huawei nova Y90. Zahvaljujući funkcijama poput Auto HDR-a i AI Snapshot-a ovaj telefon snima fotografije i video snimke vrhunskog kvaliteta u svim uslovima, čak i u pokretu. I prednja kamera od 8 MP snima iznenađujuće kvalitetne fotografije, na kojima svaki detalj dolazi do izražaja.

Izvor fotografije:  Huawei

Pomenuli smo atraktivan veliki ekran. Konkretno, riječ je o FullView displeju od 6,7 inča bez ivica, sa ultra tankim okvirom, brzine osvježavanja do 90 Hz, i stope uzorkovanja dodirom do 270 Hz. Zahvaljujući automatskom prilagođavanju osvjetljenja ekrana, te e-ink načinu rada, svaki sadržaj je ugodan za oči čak i tokom dužeg korištenja.

Huawei nova Y90 pokreće Qualcomm-ov Snapdragon 680 procesor, u kombinaciji sa 6/128 GB memorije, te da posjeduje moćnu bateriju od 5000 mAh, dodatno ojačanu Huawei SuperCharge tehnologijom od 40 W koja ubrzava punjenje. Kako navode iz kompanije, samo 10 minuta punjenja telefona korisniku omogućava do tri sata uživanja u igricama, što je zvuči sjajno.

Više informacija o ovom moćnom i izdržljivom telefonu, ali i brojnim drugim uređajima iz m:tel ponude, možete pronaći na www.mtel.ba ili dobiti pozivom na broj 0800 50 000.