Huawei Nova 9 SE – pouzdan i atraktivan

Telefon koji je predstavljen ove godine već je stekao popularnost zbog performansi, izgleda i atraktivne kamere od 108 MP, sa senzorom koji je Huawei prvi put ugradio u Nova 9 SE seriju uređaja.

Huawei Nova 9 SE pojavio se kao nastavak nova 9 serije i za nekoliko mjeseci dobio epitet, ne samo generalno pouzdanog telefona, već i uređaja idealnog za kreativce koji vole da puste mašti na volju.

Ekran od 6,78 inča, sa rezolucijom FHD+ (2388X1010 piksela) osvježava se brzinom 90 Hz, dok je brzina taktilnosti, reakcije na dodir, 270 Hz.

Procesor telefona pokreće Qualcomm Snapdragon 680 SoC čipset sa Adreno 610 GPU. U pitanju je novija generacija procesora napravljena u 6nm proizvodnom procesu, a to predstavlja garanciju dobre energetske efikasnosti.

Huawei Nova 9 SE u zavisnosti od verzije ima 8 GB RAM memorije i još 128 ili 256 gigabajta u skladištu.

Ono po čemu je Huawei, poznat po tome da ne štedi na performansama u ovom segmentu, izdvojio seriju Nova 9 SE, jeste upravo kamera.

Prednja kroz otvor blende f/2.2 snima snagom od 16 MP, a u set zadnjih kamera prvi put u Huawei telefonima ugrađen je senzor visoke rezolucije koji propušta više svjetlosti, donosi veći dinamički opseg i manje buke tokom škljocanja i snimanja.

Set kamera na poleđini sastoji se od glavne koja ima 108 MP, ultra širokougaone od 8 MP, dubinske od 2 MP i makro kamere takođe sa 2 megapiksela. Video rezolutira kvalitetom do 1080p.

Tehnologija spajanja više kadrova donosi izuzetno živopisne fotografije i na dnevnoj svjetlosti i noću.

Posebna pažnja posvećena je content kreatorima jer ovaj smartfon omogućava istovremeno snimanje prednjom i zadnjom kamerom ili glavnom i širokougaonom. Svi oni koji snimaju vlogove dobiće pomoć u vidu Petal aplikacije za uređivanje video sadržaja sa brojnim opcijama.

Telefon je elegantnog izgleda i dostupan u tri boje: bijeloj, crnoj i krisalno plavoj.

Panel na zadnjoj strani telefona nudi utisak zakrivljenog 3D stakla. U Huawei-u kažu da je napravljen sa dvostrukom nano teksturom, čime je postignut atraktivan efekat prelivanja boja. Prednji displej je prekriven dodatnom zaštitnom folijom.

Huawe Nova 9 SE serije ima bateriju od 4.000 mAh koju SuperCharge punjač od 66W, ako je potpuno prazna, napuni za oko 40 minuta.

Ovaj i brojne druge Huawei modele telefona možete pronaći u m:tel ponudi.