Huawei Nova 10 SE osvaja dizajnom

Huawei Nova 10 SE je telefon koji definitivno ima šta da ponudi korisniku.

Lagan, tankog dizajna, sa moćnim kamerama i baterijom, ovaj uređaj osvaja na prvu.

Ovaj atraktivni telefon dolazi sa ekranom od 6,67 inča, ravnih ivica, jednostavnih kontura, koji proširuje pogled ultra uskim okvirima sa tri strane. Posjeduje mogućnost odabira ili stvaranja teme ekrana Always-On, zahvaljujući kojoj na zaključanom ekranu možemo vidjeti ​​vrijeme, bateriju i druge ključne podatke.

Procesor je Qualcomm Snapdragon™ 680, a u ponudi kompanije m:tel možete pronaći ovaj model sa memorijskom kombinacijom 8/128 GB, što je i više nego dovoljno za čuvanje večike količine podataka.

Kamere su vrhunske, na zadnjoj strani tri, od 108 MP, 8 MP i 2 MP, dok je prednja od 16 MP. Kako ističu iz kompanije Huawei, glavna kamera od 108 MP daje telefonu izvanrednu rezoluciju i fotoosjetljivost, otkrivajući do sada neprimijećene detalje, naročito u svijetlom okruženju. Tu je i prednji/zadnji dvostruki prikaz videa, odnosno mogućnost dijeljenja ekrana na dva prikaza, što omogućava da predstavite “obje strane priče” istovremeno.

I baterija je odlična, u kombinaciji sa Huawei SuperCharge2 punjačem od 66 W koji dolazi uz telefon. Njen kapacitet je 4.500 mAh, tako da garantuje 12-časovno gledanje videa bez potrebe za punjenjem.

Više informacija o modelu Huawei Nova 10 SE možete pronaći na www.mtel.ba.