Huawei Nova 10 Pro – impresivan u svakom pogledu

Huawei Nova 10 Pro je vrhunski pametni telefon moćnog izgleda, ali i performansi.

Kao što sam naslov kaže – impresivan je u svakom pogledu, a mi ćemo vam navesti nekoliko stvari koje to potvrđuju.

Huawei Nova 10 Pro pokreće Qualcomm-ov procesor Snapdragon 778G, u kombinaciji sa 8/256 GB memorije, što će zadovoljiti i potrebe zahtjevnijih korisnika. 

Posjeduje 6,78-inčni ekran, FHD+ rezolucije, omjera 20:9, na kojem se nalazi dvostruka selfi kamera, od 60 MP i 8 MP, što je samo po sebi specifično, a što se vidi i na fotografijama, koje su odličnog kvaliteta.

Na zadnjoj strani smještena je trostruka kamera, sa glavnim senzorom od 50 MP, uz koju je smještena širokougaona od 8MP i portretska/dubinska od 2 MP. Dakle, ukoliko vam je jedan od glavnih uslova prilikom kupovine telefona kvalitet kamera, nemojte se dvoumiti, ovo je telefon za vas.

Važno je pomenuti bateriju, kapaciteta 4500 mAh, koja podržava punjenje od 100 W, zahvaljujući čemu se baterija od 20 do 80 odsto kapaciteta napuni za samo 10 minuta. Takođe, baterija je izdržljiva, te omogućava dugotrajno surfanje i uživanje u igricama i drugim sadržajima.

Podsjećamo, u okviru m:tel ponude ovaj telefon, kao i druge uređaje, možete kupiti i na rate, što je odlična prilika. Više informacija potražite na www.mtel.ba.