Nova 10 Pro ima dvostruku kameru

Huawei nova 10 Pro, nasljednik pametnog telefona Huawei nova 9, donosi vrlo impresivne karakteristike, među kojima se izdvaja dvostruka selfi kamera od 60 MP.

Kako navode iz kompanije, zakrivljeni ekran novog uređaja od 6,78 inča dolazi sa pojačanom jasnoćom i smanjenom potrošnjom energije.

On je, dodaju, prozor u potpuno novi svijet, sa milijardu boja i velikom brzinom osvježavanja ekrana od 120 Hz, što omogućava stvaranje jedinstvenog vizuelnog efekta.

Kao što smo pomenuli, na prednjoj strani smještena je moćna dvostruka kamera. Zahvaljujući nadograđenom Huawei Multi-Vision fotografisanju tokom snimanja selfija moguće je zumirati između 0,7x i 5x.

Na zadnjoj uređaja nalazi se sistem kamera, koji se sastoji od glavnog senzora od 50 MP, ultra široke kamere od 8 MP, te kamere dubine portreta od 2 MP. Telefon Huawei nova 10 Pro koristi operativni sistem HarmonyOS 2.0, a pokreće ga Qualcomm Snapdragon 778G čipset.

Iz Huawei-ja poručuju da je i baterija jedan od aduta ovog telefona.

“Sa energetski efikasnom baterijom od 4.500 mAh i 100 W Huawei SuperCharge, ako je nivo baterije nedovoljan prije nego što izađeš napolje, uđi u Huawei SuperCharge Turbo režim za potpuno punjenje baterije za 20 minuta, odnosno punjenje od 20% do 80% za samo 10 minuta”, navode iz kompanije.

Sve te karakteristike upakovane su u predivan uređaj, svjetlucav i glamurozan, u srebrnoj i crnoj boji, kojem je zaista teško odoljeti.

Podsjećamo, uređaje kompanije Huawei možete pronaći u bogatoj m:tel-ovoj ponudi.