Huawei MATE50 serija stiže u septembru

Kineska kompanija Huawei najavila je da će seriju telefona Mate50 predstaviti 6. septembra.

Prema informacijama koje su procurile, predstaviće najmanje četiri modela – Huawei Mate 50E, Huawei Mate 50, Huawei Mate 50 Pro i Huawei Mate 50 Porsche Design RS.

Kako saznaje GSMArena, uređaji Huawei Mate 50, Huawei Mate 50 Pro i Huawei Mate 50 Porsche Design RS podržavaće punjenje od 66W, a pokretaće ih procesor Snapdragon 8 Gen 1. Navodi da su u izvještaju Digital Chat Station-a otkriveni i podaci o četvrtom modelu – Huawei Mate 50E, koji bi trebao pokretati Snapdragon 778G čipset.

Očekuje se da će telefon Huawei Mate 50 Pro imati promjenljivi otvor blende na glavnoj kameri, što je ranije viđeno na telefonima južnokorejskog giganta – Samsung Galaxy S9 i Samsung Galaxy S10. Više detalja o seriji Mate50 biće otkriveno na događaju najavljenom za 6. septembra, kada se očekuje da Huawei predstavi i sopstveni mehanizam za obradu fotografija – Xmage.

Kako mediji prenose, on bi trebao biti adekvatna zamjena za proizvode tog tipa njemačke kompanije Leica, jer je njihova saradnja prije nekoliko mjeseci prekinuta. Očekuje se da bi kineska kompanija na tom događaju mogla predstaviti o 12,4-inčni MatePad Pro.

Podsjećamo, Huawei je posljednji klasični Mate telefon predstavio pretprošle godine, u jeku pandemije.