Huawei Mate X3 uskoro stiže

Novi sklopivi pametni telefon kineskog tehnološkog giganta – Huawei Mate X3, sa ekranom u koji se zatvara kao knjiga, uskoro bi trebao biti lansiran.

Iako kompanija o ovom uređaju još ništa nije zvanično saopštila, tipsteri tvrde da bi se trebao pojaviti početkom ove godine, i to prije uređaja P60 serije. Podsjećamo, i Huawei Mate X2 debitovao je početkom 2021, ali nije stigao dalje od kineskog tržišta.

Prema informacijama tipstera sa Weibo-a, sklopivi telefon Huawei Mate X3 podržavaće narednu generaciju satelitske komunikacije, koja omogućava besplatno slanje i primanje kratkih poruka putem direktne satelitske mreže. Takođe, korisnici će moći da razmjenjuju i govorne poruke.

Što se tiče ostalih specifikacija, Huawei Mate X3 trebao bi biti opremljen najnovijim Qualcomm Snapdragonom 8 Gen 2 procesorom. Telefon će imati samo 4G mogućnosti, kao i svi novi Huawei uređaji, ali to će biti nadograđeno pomenutom satelitskom komunikacijom. Šuška se da bi fizički trebao ličiti na Samsung-ov telefon Galaxy Z Fold 4, ali i na svog prethodnika iz kompanije – model Mate X2.

Tech Advisor podsjeća da većina novih flagship telefona ima brzinu osvježavanja od 120 Hz, te na osnovu toga pretpostavlja da bi tu karakteristiku mogao imati i ovaj novi Huawei telefon. Takođe, očekuje se da će spoljašnji ekran biti od 6,45 inča, kako bi korisnicima omogućio pristup osnovnim informacijama i potrebe za njegovim bez otvaranjem.

Još uvijek nema ni zvaničnih informacija o cijeni uređaja Huawei Mate X3, tako da ćemo morati sačekati da prođe još neko vrijeme da bismo saznali šta ovaj model nudi i po kojoj cijeni.

Vrhunske Huawei uređaje možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.