Huawei Mate 50 Pro – jedan od vladara mobilne fotografije 

Huawei Mate 50 Pro je jedan od začetnika nove ere mobilne fotografije.

Zahvaljujući glavnoj kameri od 50 MP, sa optičkom stabilizacijom slike i promjenljivim otvorom blende (f/1.4 do f/4.0)), te ultraširokougaonoj od 13 MP i periskopskoj telefoto kameri od 64 MP (sa 200x zumiranjem), lako ćete postati vrsan fotograf.

I danju i noću “iz prve” ćete na najbolji mogući način ovjekovječiti svaki važan trenutak. Profesionalni način rada, koji nudi 10 različitih veličina otvora blende, dodatno će vam olakšati taj posao. Savršene selfije snimićete prednjom kamerom od 13 MP, te ćete ih s ponosom dijeliti na društvenim mrežama.

Iako se smatra da su moćne kamere glavni adut ovog atraktivnog telefona, i ostale karakteristike su izvanredne. Već sama spoljašnjost asopcira na moć, snagu, izdržljivost… Time nas Huawei Mate 50 Pro neće zavarati. Zaista se radi o “neuništivom” pametnom telefonu, čiji 6,74-inčni OLED ekran štiti snažno Kunlun staklo. Ima i visoku IP68 ocjenu otpornosti na vodu i prašinu, što je jedna briga manje za svakog korisnika koji živi punim plućima.

Telefon pokreće Qualcomm-ov procesor Snapdragon 8 Plus Gen 1, uparen sa kombinacijom memorije 8/256 GB i 8/512 GB, a napaja ga baterija od 4.700 mAh, sa podrškom za brzo punjenje od 66W, bežično od 50W te obrnuto bežično od 5W.

Više informacija o ovom sjajnom uređaju koji u kompaniji m:tel možete platiti na rate, bez kamate, potražite na www.mtel.ba ili pozovite broj 0800 50 000.