Huawei Mate 50 Pro ima performanse šampiona

Huawei Mate 50 Pro, koji možete pronaći u m:tel ponudi, jedan je od telefona bez slabih tačaka bilo da pričamo o memoriji, kameri, bateriji ili izgledu. Sve to ukupno daje odlične, šampionske performanse.

Ove performanse modela Huawei Mate 50 Pro zasnivaju se, između ostalog, na impresivnim specifikacijama u pogledu memorije (8/256 GB) koje su kombinovane sa Snapdragon 8 Plus Gen 1 čipsetom.

Uz ovu kombinaciju RAM-a i interne memorije, Huawei Mate 50 Pro pruža brz i efikasan rad, bez obzira na zahtjeve.

Sve što radite prikazivaće se na 6,74-inčnom OLED ekranu sa 120 Hz osvježavanjem, što omogućava izvanredan kvalitet slika. Kunlun staklo štiti ekran od oštećenja, a IP68 ocjena koju ima znači da je telefon otporan na vodu i prašinu.

Izvor fotografije: Huawei

Baterija kapaciteta 4700 mAh podržava brzo punjenje putem kabla (66W) i bežično punjenje (50W).

Mate 50 Pro ima trostruku zadnju kameru sa glavnim, 50 MP ultra velikim otvorom, koja omogućava snimanje sjajnih fotografija i video zapisa čak i u uslovima slabog osvjetljenja. U vrijeme kada je lansiran, ovaj Huawei je postavio standarde mobilne fotografije koje mnogi ni danas nisu dostigli. Za to je zaslužan senzor sa optičkom stabilizacijom slike i promjenljivim otvorom blende (f/1.4 do f/4.0), ultraširokougaona kamera od 13MP te telefoto kamera od 64 MP sa 200x zumiranjem. Selfi kamera je od 13 MP.

Uz EMUI 13 ili HarmonyOS 3.0, ovaj telefon pruža izvanredno korisničko iskustvo.

Podsjećamo da u m:tel ponudi ovaj uređaj možete kupiti na rate. Više informacija o ovom i drugim uređajima iz bogate m:tel ponude pronađite na www.m:tel.ba.