Huawei Mate 50 Pro ima fantastične kamere

Telefon Huawei Mate 50 Pro, koji možete pronaći u m:tel ponudi, jedan je od onih koji briljiraju u svim segmentima, a ovog puta akcenat ćemo staviti na njegov sistem kamera, koji je zaista impresivan.

Podsjetićemo da je u pitanju fizički vrlo atraktivan smartfon, kojeg pokreće Qualcomm-ov procesor Snapdragon 8 Plus Gen 1 i koji posjeduje izdržljivu bateriju kapaciteta 4700mAh.

Sistem kamera ovog uređaja smješten na zadnjoj strani je tek posebna priča. Čine ga glavna kamera od 50 MP (sa optičkom stabilizacijom slike i promjenljivim otvorom blende (f/1.4 do f/4.0)), ultraširokougaona od 13 MP te periskopska telefoto kamera od 64 MP (sa 200x zumiranjem). Zajedno su toliko moćne da su fotografije koje stvaraju jednostavno fantastične. Nije slučajno baš Huawei Mate 50 Pro u vrijeme lansiranja nazivan novim kraljem mobilne fotografije.

Za ovaj model telefona karakteristično je to što posjeduje podesivi otvor blende na čak 10 nivoa, a zanimljivo je i to što ne dolazi sa Leica sistemom, kakav ima model P50 Pro, nego je opremljen Huawei XMAGE sistemom, koji korisniku omogućava da bira između tri opcije za renderisanje slike: Vivid, Bright i Original.

Vivid povećava kontrast, Bright svjetlinu, a Original pokušava prikazati boje identično kako ih vide oči korisnika. Čak i u uslovima slabog osvjetljenja, Huawei Mate 50 Pro pruža oštre i čiste fotografije, sa živim bojama i prijatnim kontrastom, tako da će sigurno ispuniti i očekivanja najzahtjevnijih korisnika.

Više informacija o ovom, ali i drugim sjajnim uređajima iz m:tel ponude možete dobiti besplatnim pozivom na 0800 50 000 ili na adresi mtel.ba.