Huawei Mate 40 Pro – sve što čini jedan flegšip

Novi Huawei Mate 40 Pro je telefon koji donosi sve što čini jedan flegšip, a ako se pitate šta konkretno, više detalja slijedi u nastavku.

Futuristički izgled, sveobuhvatan sistem kamera i moćne performanse samo su neke od ključnih odlika ovog modela.

Dizajn je nešto što i ovaj smartfon čini beskompromisnim, s obzirom da ova kompanija dosta pažnje posvećuje upravo kreiranju jedinstvenog dizajna, ali i bojama svojih uređaja. U odnosu na prethodnu Mate seriju, dizajn ovog uređaja donosi popularni Space Ring na zadnjem panelu – krug u koji su smještene moćne kamere.

Sistem kamera je natsao u saradnji sa kompanijom Leica, a riječ je o dvostrukim Dual Cine i istovjetnim Dual Ultra Wide širokougaonim kamerama. Korisnici tako mogu da prave sjajne širokougaone video zapise i fotografije korištenjem i prednje i zadnje kamere, a telefon ima i periskopsku optičku telefoto kameru koja podržava 10x hibridni zum i 50x digitalni zum.

Na prednjoj strani je Ultra Vision Selfie kamera, uz podršku za 4K snimanje i opciju za snimanje u jednom od tri dostupna vidna polja. Korisničko iskustvo je svakako unapređeno Slow-Motion Selfie efektom, kao i opcijom 3D Face Unlock. Zanimljiva je i Story Creator opcija, koja vam omogućava da koristite prave kinematografske efekte, uključujući pozadinsku muziku i filtere.

Inače, njegovo kućište je od metala i stakla, što obezbjeđuje čvrstinu i otpornost. Ekran je 6.7-inčni OLED, sa zakrivljenjima od 88° zbog čega, između ostalog, odlično naliježe na dlan.

Pokreće ga najsofisticiraniji 5 nm SoCKirin 9000 čipset, baterija je kapaciteta 4.400 mAh, a tu je i podrška za najbrže do sada Huawei SuperCharge žične i bežične punjače.

Mystic Silver i Black su boje u kojima je dostupan, od kojih prva reflektuje različite nijanse u zavisnosti od svjetlosti kojoj je izložen.