Huawei lansirao HarmonyOS pametne naočare

Kompanija Huawei neprestano napreduje, a sada je predstavila najnovije pametne naočare, koje pokreće HarmonyOS.

Ove pametne naočare omogućavaju konekciju sa dva različita uređaja – jednim klikom možete obaviti prebacivanje sa jednog na drugi. Aktiviranje telefonskih poziva, kontrola reprodukcije i druge podržane funkcije koristite pomoću kontrola osjetljivih na dodir.

Zahvaljujući dizajnu naočara, zvuk je uvijek usmjeren ka ušima korisnika. Na taj način sprečava druge da čuju razgovor. Naočare imaju “ultratanki zvučnik velike amplitude” na sljepoočnici, za striming muzike i drugog sadržaja. Curenje zvuka je svedeno na minimum, kako bi se zaštitila privatnost i onih koji nose uređaj i onih koji razgovaraju telefonom s korisnikom.

Nisu otporne na prašinu, ali jesu na prskanje vodom, kišom ili znojem. Baterija će raditi do 16 časova nakon punjenja, a dizajn dvostrukog mikrofona sprečava da zvuk vjetra oteža razumijevanje onoga što korisnik govori.

Napredene funkcije nadgledaju zdravstvene funkcije vratnog dijela kičme. U stanju su da otkriju i loše držanje i to praćenjem pozicije glave u odnosu na kičmu.

Cela je glasovni asistent koji se koristi na pametnim naočarama i najbolje je ako je korisnik već dio HarmonyOS ekosistema.

Kada prvi put stavite naočare, automatski će vam očitati vremensku prognozu i raspored za taj dan.

Uređaj se prodaje sa dva tipa stakla – običnim i zatamnjenim.

https://www.youtube.com/watch?v=HMpWTMVjVjA