Huawei izbacuje seriju novih pametnih uređaja

Kompanija Huawei predstavila je seriju novih pametnih uređaja, a među njima i pametne satove, kao i jednu pametnu narukvicu. U pitanju su uređaji Watch GT 3 Pro, Watch Fit 2, Watch D i Band 7.

Najviše pažnje privukla je vijest o izlasku pametnog sata Watch GT 3 Pro, koji će imati dvije verzije – jednu od 46-milimetara, izrađenu od titana, i drugu od 43 milimetara. Obje verzije imaju 1,43-inčnim AMOLED ekran.

Naravno, i ovaj sjajni pametni sat krase brojne karakteristike koje su u službi čovjekovog zdravlja, među kojima je mogućnost mjerenja nivoa kiseonika u krvi, brzine otkucaja srca, nivoa stresa…  Takođe, Watch GT 3 Pro, koji pokreće Huawei-ev mobilni sistem Harmony OS 2, ima mogućnost da prati električne aktivnosti srca – EKG, a posjeduje i dual-band GPS.

Veća verzija sata sa silikonskom narukvicom koštaće 369 evra, dok će sa narukvicom od titana koštati 499 evra. Pametni sat od 43 milimetara sa kožnom narukvicom koštaće 499 evra, dok će isti takav sa keramičkom narukvicom koštati 200 evra više.

Što se tiče drugog uređaja, Watch Fit 2, on posjeduje1,74-inčni pravougaoni AMOLED zaslon. I on može pratiti nivo stresa, brzinu otkucaja srca… Kao i Watch GT 3 Pro, omogućava pozive preko bluetooth-a i posjeduje GPS. Active verzija ovog sata koštaće 149 evra, dok će cijena Elegant modela iznositi 249 evra.

Watch D dolazi sa 1,64-inčnim AMOLED ekranom u boji. Iako može da prati 70 sportova, više je namijenjen korisnicima kojima je kontrola zdravlja prioritet. Između ostalog, ovaj sat može pratiti EKG i mjeriti krvni pritisak, a njegov budući vlasnik moraće za njega izdvojiti 449 evra.

Za one koji žele mnogo povoljniji uređaj sa sličnim karakteristikama tu je pametna narukvica Huawei Band 7. Ona košta tek 59 evra. Između ostalog, omogućava praćenje više od 90 sportova, kao i mjerenje otkucaja srca i nivoa kiseonika u krvi.