HTC predstavlja telefon baziran na AR i VR tehnologijama

Kompanija HTC, nakon duže pauze, 28. juna predstaviće smartphone Viverse.

Telefon je, navodno, trebalo da bude lansiran još u aprilu, ali su proizvođača omeli problemi u lancu snabdjevanja. Kako navodi GSMArena, sudeći prema nedavnim glasinama, radi se o pametnom uređaju fokusiranom na VR i AR tehnologiju sa dubokom integracijom HTC-ove sopstvene open-source metaverse platforme.

Za sada je poznato da će se telefon zvati Viverse, te da će imati integraciju sa Vive Flow VR slušalicama, koje su predstavljene prošle godine, a koje korisnicima pružaju relaksaciju. Iz kompanije HTC tada su naveli da nastoje da VR koriste na načine koji mogu biti od koristi za emocionalnu i mentalnu dobrobit ljudi, tako da nema sumnje da će i ovaj novi pametni telefon sa fokusom na VR i AR privući veliku pažnju.

Kako prenosi GSMArena, Viverse bi možda mogao biti uređaj koji će HTC ponovo vinuti među vodeće proizvođače pametnih telefona. Dodaju da se ova kompanija navodno udružila sa kompanijama Taiwan Mobile, Chunghwa Telecom i FarEasTone, te da postoji mogućnost da će se Viverse naći i u njihovoj ponudi.

Kakve specifikacije će posjedovati ovaj model i da li će opravdati očekivanja, ostaje da vidimo. Nema sumnje da će 28. juna tajvanska kompanija biti pod budnim okom javnosti.