Honor X6 stiže sa kamerom od 50 MP i snažnom baterijom

Honor X je nova serija telefona ovog sada nezavisnog brenda, a karakteristike o tome kako bi trebalo da izgleda procurile su iz jugoistočne Azije.

Do sada smo vidjeli pet Honor uređaja koji su stigli na globalno tržište. Honor Mjanmar otkrio je novi Honor X 6, koji dolazi sa velikim displejem i odličnom baterijom. Podsjećamo da je prva verzija telefona Honor X6 predstavljena još 2016. godine, ali tada pod okriljem Huawei-a.

Telefon će imati prednju kameru u malom zarezu u obliku kapljice na prednjoj strani, dok će trostruka kamera biti grupisana u četvrtastom kvadratu pozadi. Honor je do sada kamere često grupisao u zaobljena ostrva.

Ovakav dizajn je već viđen kod Honora X8 5G. Ono što je do sada procurilo pokazuje da će X6 imati kameru od 50 MP i MediaTek-ov čipset.

Prema izvorima, Honor X6 dolazi sa LCD displejem od 6,5 inča u HD+ rezoluciji. Pokreće ga Android 12 u Magic 6.1 verziji, a memoriju sačinjavaju 4GB RAM-a i skladište od 128 GB.

Sve specifikacije se čine očekivanim, s obzirom na trenutno pozicionoranje ovog telefona, ali još uvijek nisu potvrđene iz zvaničnih izvora. Još se zna da Honor X6 ima crnu, plavu i bijelu varijantu i cijena mu neće prelaziti 130 dolara.

U raznovrsnoj m:tel ponudi možete pronaći i Honor uređaje.