Honor X50 će imati novi čipset i moćnu bateriju

Nakon što su predstavili svoje flagship modele, u Honoru imaju u planu da predstave i modele srednje klase, koji će pružiti vrhunsko iskustvo po pristupačnoj cijeni.

Novi model srednje klase Honor 50 dolazi s nizom zanimljivih karakteristika. Dimenzije telefona će biti 163 x 75,5 x 7,98 milimetara, a težina će iznositi 185 grama. Na prednjoj strani će se nalaziti impresivan 6,78-inčni AMOLED zaslon visoke rezolucije od 1,5K+, sa 2652 x 1200 piksela, a takođe će imati ugrađeni čitač otiska prsta za brzo i sigurno otključavanje telefona.

Jedna od ključnih karakteristika ovog pametnog telefona će biti upotreba novog SD6Gen1 procesora, koji će pružiti izvanredne performanse. Takođe će biti dostupne opcije interne memorije od 128GB, 256GB i 512GB, što će korisnicima omogućiti dovoljno prostora za čuvanje svih svojih datoteka, fotografija i aplikacija.

Kada je u pitanju autonomija baterije, ovaj telefon će se istaći zahvaljujući snažnoj bateriji kapaciteta 5800mAh, koja će podržavati brzo punjenje od 35W, osiguravajući da korisnici imaju dovoljno energije za cijeli dan.

U Honor-u ističu kako će ovaj pametni telefon pružiti poboljšane performanse u poređenju s prethodnom generacijom, s porastom od oko 40%. Nadamo se da se ta poboljšanja neće previše odraziti na cijenu i da će Honor ostati vjeran svom obećanju pružanja kvalitetnih proizvoda po pristupačnoj cijeni.