Honor najavio Pad 8 tablet sa 12-inčnim ekranom

Kineski proizvođač pametnih uređaja Honor imao je veliku najavu novih proizvoda, među kojima je bio i novi Honor Pad 8.

Novi  tablet je nasljednik prošlogodišnjeg Pad V7 i dolazi sa ogromnim ekranom od 12 inča, Qualcomm čipsetom i opcionim dodatkom za tastaturu.

Ekran Pad 8 je IPS LCD sa rezolucijom od 2000×1200 piksela. U okviru sa gornje strane nalazi se i kamera od 5 MP, dok se na poleđini nalazi još jedna koja takođe pravi fotografije u rezoluciji od 5 MP.

Čipset koji pokreće ovaj uređaj je Snapdragon 680, a kupci mogu da biraju modele sa RAM memorijom od 4, 6 ili 8 GB. Sve tri opcije dolaze sa 128 GB interne memorije. Budući da Honor ne napominje ništa o micro SD slotu, sa velikom vjerovatnoćom (i ne manjim žaljenjem) možemo pretpostaviti da ga nema.

Pad 8 je uređaj za multimedijalnu zabavu, a Magic UI 6.1 donosi podršku za podijeljeni ekran za više od 6.000 aplikacija. Tu su i vidžeti, plutajući prozori i mogućnost povezivanja tableta sa odabranim Honor pametnim telefonima.

Uređaj je težak samo 520 grama, kućište je lijepo i tanko, debljine tek 6,9 mm. USB-C port je na dnu i preko njega se puni baterija od 7.250 mAh uz brzo punjenje od 22,5 W.

Honor nudi Pad 8 u tri boje – bijeloj, plavoj i mint zelenoj. Cijene se kreću od 220 dolara, ali rani kupci mogu da je dobiju za 207 dolara.