Honor Magic V je i zvanično tu

Honor, jedan od vodećih proizvođača telefona na kineskom tržištu, lansirao je svoj prvi sklopivi pametni telefon nazvan Honor Magic V.

Ovo je prvi 5G preklopni model kompanije Honor, a radi na Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Pokreće ga Honor-ov Magic UI 6.0, koji uključuje i AI Engine. Funkcija Magic Live ima sposobnosti ličnog asistenta, tako što uči navike korisnika i ažurira aplikacije prema njima. Uz to, umjetna inteligencija omogućava da se ekran podijeli u više prozora, omogućavajući korisniku dodatnu zabavu i bolju personalizaciju.

Telefon ima 6,45-inčni OLED ekran sa rezolucijom ekrana od 2560×1080 piksela, te brzinom osvježavanja od 120 Hz i odnosom stranica 21:9. Sa unutrašnje strane, ekran je skoro kvadratnog oblika, nudi brzinu osvježavanja od 90 Hz i odnos širine i visine 10:9. Što se povezivosti tiče, uređaj podržava novi LINK Turbo X za lakše prebacivanje između mreža i ubrzano preuzimanje podataka.

Vrijeme je i da pogledamo performase kamere koje pokreće umjetna inteligencija. Na zadnjoj strani nalazi se trostruka kamere koja uključuje senzor sa primarnim f/1.9 otvorom blende od 50 MP, sočivo od 50 MP spektralno poboljšano f/2.0 i ultraširoki senzor od 50 MP sa kamerama sa otvorom blende f/2.2. Na prednjoj strani se nalaze dvije kamere od 42 MP, jedna na spoljašnjem i jedna na unutrašnjem ekranu.

Honor Magic V pokreće baterija od 4.750 mAh i brzo punjenje od 66W. To znači da se baterija napuni do 50 posto u roku od 15 minuta.

Model dolazi u dvije memorijske konfiguracije: 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, koji košta 1.577 dolara, i model od 12 GB RAM-a sa 512 GB interne memorije po cijeni od 1.734 dolara. Dostupan je u tri boje: Space Silver, Black i Burnt Orange.