Honor Magic 3 će imati kružno kućište za kamere

Honor je predstavio svoj prvi vodeći hardver otkako se odvojio od Huawei-ja, svoje bivše matične kompanije.

Dok su Watch GS 3 i V7 Pro sami po sebi vrijedni pažnje, Magic 3, Magic 3 Pro i Magic 3 Pro Plus su zvijezde predstavljanja. Vjerovatno je Magic 3 Pro Plus najuzbudljiviji pametni telefon koji je Honor najavio, uglavnom zbog svoje takozvane IMAX kamere.

Prema informacijama, serija Magic 3 dobiće najmanje dva velika ažuriranja za Android, a biće isporučena sa Magic UI 5, Honor-ovim prilagođenim skinom Androida 11. Stoga bi svi Magic 3, Magic 3 Pro i Magic 3 Pro Plus trebali dobiti Android 13, vjerovatno Magic UI 7.

Ovaj telefon donosi četiri kamere sa velikim senzorima i prijemčivim izgledom, a ekran i unutrašnjost dijeli sa ostalim modelima iz serije.

Postavljanje šestougaone kamere vjerovatno je mjesto na kojem je došlo do većine nadogradnji za verziju Pro+. Umjesto Sony IMX766, Honor je postavio 50MP IMX700 Sonyjev 1/1,28 ”senzor veličine 1,22um piksela. Nalazi se iza objektiva od 23 mm f/1.9 i podržava Full Pixel Octa PD autofokus.

Ultraširoka kamera takođe je veliki korak naprijed u poređenju sa ostalim Magic 3 uređajima – ima 1/2 “64MP senzor i otvor blende f/2.4.

Druga dva okidača dijele se s Magic3 Pro – monokromatskom snimkom od 64 MP f/1.8 i telefoto objektivom od 64 MP s optičkim zumom od 3,5x. Peti izrez kamere je za 8×8 dTOF za jasne portretne fotografije.