Honor Magic 3 će imati dual selfie kameru

Posljednje informacije koje su dospjele u javnost sugerišu da će Honor Magic 3 imati dual selfie kameru. 

Honor je prilično aktivan otkako se odvojio od Huawei-a. Prošli mjesec smo vidjeli da je kompanija lansirala novi Honor 50s sa impresivnim dizajnom kamere. Čini se da tu neće stati jer Magic 3 će imati dvostruku prednju kameru.

Kompanija je nedavno najavila da će 12. avgusta biti domaćin događaja na kojem će službeno predstaviti novi model. O ovom uređaju nema mnogo informacija. Međutim, glasine sugerišu da bismo na istom događaju mogli da vidimo i novi sklopivi smartfon. 

Nedavno su izbacili nekoliko službenih promo videa, ali ni jedan nam nije otkrio previše detalja. Međutim, novi video na Weib-u sugeriše da će telefon stići sa dvostrukom selfie kamerom koja će biti postavljena u gornjem lijevom uglu ekrana. Uz to, možemo da vidimo da postoji značajna odvojenost objektiva, što može sugerisati da ćemo možda dobiti i ToF 3D senzor za bolje prepoznavanje lica. 

Video od 20 sekundi otkriva zakrivljeni ekran i da će tasteri za glasnoću i zaključavanja ekrana biti smješteni sa desne strane.

Uz to, moguće je da će novi Honor Magic 3 pokretati najnoviji Qualcomm Snapdragon 888 Plus procesor. To bi ga učinilo jednim od prvih uređaja koji se na tržištu pojavio s ovim novim čipom.