Honor 60 predstavljen u dvije verzije

Honor 60 je predstavljen u dvije verzije – seriju čine standardni (vanila) i Pro model.

Na neki način, istorija se ponavlja – serija 50, predstavljena sredinom godine, je bila prva koja je koristila Snapdragon 778G čipset, pa jači model sada postaje prvi sa ažuriranom Snapdragon 778G+ verzijom. Ovaj čip je i dalje zasnovan na 6 nm dizajnu originala, ali povećava brzinu radnog takta Krio 670 osnovnog jezgra na 2,5 GHz (sa 2,4 GHz), a Adreno 642L obećava 20% veće performanse. Model vanile, međutim, ostaje sa originalnim 778G čipom.

Takođe, kao i prošli put, modeil su jako slični, osim nekoliko ključnih nadogradnji na naprednijem uređaju. Međutim, iako se ranije spekulisalo da će i ovaj put biti predstavljena tri verzije, sada je izostao SE model (bar trenutno).

Oba predstavljena talefona imaju 10-bitni OLED ekran sa stopom osvježavanja od 120 Hz i HDR10 sertifikatom (HDR10+ za Pro). Imajte na umu da koriste visokofrekventni PVM na 1.920 Hz. Oba uređaja imaju 32 MP selfie kameru.

Honor 60 Pro ima četvorostruko zakrivljen ekran, za koji iz kompanije tvrde da dovodi do glađeg osjećaja u ruci. Ekran je takođe veći, sa dijagonalom od 6,78 inča. Vanila telefon takođe ima zakrivljeni ekran, ali samo sa dvije strane – lijeva i desna strana pod uglom od 58º. Ekran ima 6,67 inča.

Oba modela na zadnjoj strani imaju trostruku kameru, s istim glavnim senzorom od 108 MP. Honor 60 ima još i 8 MP ultraširoku te 2 MP makro senzor. Pro model ima bolju 50 MP ultra-široku kameru s autofokusom, dok je treći senzor za mjerenje dubine i ima 2 MP.

Telefoni dolaze s Androidom 12 i osvježenim Magic UI 5.0 skinom preko njega i trenutno su dostupni u Kini. Kada će stići u Evropu i po kojoj cijeni, za sada nema informacija.