HMD lansirao četiri nova uređaja

Nokia je predstavila četiri nova uređaja, a poseban odjek, barem u medijima, ima njihov najekološkiji pametni telefon do sada – Nokia X30 5G.

Ovaj telefon napravljen je od 100% recikliranog aluminijuma i 65% reciklirane plastike, dok se Nokia hvali i novim pakovanjem koje je u ekološkom smislu odgovornije i bolje.

Naglasak je stavljen i na dugovječnost uređaja, što je stara prepoznatljivost Nokia-e. Što su pametni telefoni i tableti duže u korištenju, dalje su van deponije i to je u ekološkom smislu bolje. Nokia uređaji prolaze kroz reciklažu i obnavljanje ili idu u dobrotvorne svrhe onima kojima je to najpotrebnije.

Osim ekološkog aspekta, Nokia X30 5G donosi vrhunske karakteristike fotografisanja, zahvaljujući PureView kameri od 50 MP, koja koristi Optičku stabilizaciju slike (OIS) i tehnologiju vještačke inteligencije kako bi zabilježila snimke ultraširokog ugla ili noćne fotografije.

Kamera je zaštićena Corning Gorilla Glass staklom otpornim na ogrebotine uz DX+ koji omogućava da 98% svjetlosti stigne do objektiva. Sadržaj je predstavljen na PureDisplay ekranu dijagonale 6,43 inča u svjetlijim bojama i besprijekornom prikazu.

Tu su još i modeli Nokia G60 5G, Nokia C31 te Nokia T21 tablet.

Nokia G60 5G donosi FHD+ ekran dijagonale 6,58 inča, 120 Hz i AI trostruku kameru od 50 MP.

Nokia C31 je novi model C serije koji donosi izdržljivost i dugotrajnu bateriju koja traje 3 dana uz HD+ ekran dijagonale 6,7 inča, te trostrukom zadnjom i selfi kamerom koje su podržane aplikacijom Camera od Google-a.

Nokia T21 donosi izdržljivost i sva obećanja koja očekujete od Nokia tableta. Ovaj model dolazi sa mnoštvom karakteristika koje korisnici vole, kao što su HD video striming, glasovni pozivi i opcija NFC plaćanja, koji će pomoći vašem poslovanju tokom plaćanja i skeniranja NFC tagova.