Halo je uređaj za kontrolu snova

Da li ste ikada maštali o kontroli svojih snova? Kompanija Prophetic donosi inovativnu tehnologiju koja bi mogla pretvoriti tu maštariju u stvarnost.

Njihov uređaj nazvan Halo, specijalna traka koja se stavlja oko glave, obećava mogućnost izazivanja i održavanja lucidnih snova – snova u kojima ste svjesni da sanjate.

Ovaj futuristički gedžet košta 2.000 dolara, a trenutno ima čak 400 ljudi na listi čekanja, dok se uređaj još uvijek ne proizvodi u masovnim količinama.

Halo se oslanja na naprednu vještačku inteligenciju, poznatu kao model Morpheus-1, koji je treniran na podacima o mozgu. Koristeći ultrazvučne holograme, uređaj stimuliše određene dijelove mozga i šalje signale kako bi pokrenuo snove.

Prema Propheticu, ovaj proces stvara “šablone snova po narudžbi”, koristeći ultrazvuk usmjeren na različite elemente.

Cilj ove tehnologije je omogućiti lucidne snove, gdje ste svjesni da sanjate i imate kontrolu nad događajima. Međutim, još uvijek nema informacija o testiranju uređaja na ljudima i njegovim rezultatima.

Halo obećava revolucionarno iskustvo u svijetu snova, otvarajući vrata novim mogućnostima u snalaženju u carstvu podsvijesti.