Google Pixel 6a i Pixel Watch stižu u maju

Ako je vjerovati spekulacijama dostupnima na internetu, lansiranje Google Pixel 6a telefona je zakazano za maj 2022.

Google Pixel 6a pokreće Google Tensor GS101 čip, koji se nalazi i u Google Pixel 6 i Pixel 6 Pro. Ovaj telefon, navodno, posjeduje i Sony IMX363 senzor od 12,2 MP, u svojoj dvostrukoj zadnjoj kameri.

U novembru 2021. je procurilo nekoliko rendera ovog uređaja, koji su pokazali da će dobiti izrez za selfie kameru, bez 3,5 mm priključka za slušalice i s dvobojnom završnom obradom sa staklenom poleđinom. Na zadnjoj strani je prikazano ostrvo za dvostruku postavku zadnje kamere, slično drugim modelima iz  Pixel 6 serije.

Pixel Watch, koji bi takođe trebalo da bude predstavljen u maju, dolazi kao ozbiljna konkurencija Apple Watch 7, Samsung Galaxy Watch 4 i drugim trenutno najboljim pametnim satovima na tržištu. Nezvanično, on će biti lansiran 26. maja.

Njegov čist i minimalistički izgled je svakako u skladu sa dizajnom drugih Pixel uređaja. Google će sigurno u ovaj pametni sat uklopiti sopstvenu Wear OS platformu. Ona uključuje kontinuirano praćenje otkucaja srca preko Google Fit-a, beskontaktna plaćanja sa Google Pay-om i beskontaktni pristup Google pomoćniku.