Google Photos se prilagođava Android korisnicima

Google Photos za Android je dobio novo ažuriranje koje donosi svjež dizajn podešavanja sa grupisanim opcijama.

Umjesto dosadašnje duge liste podešavanja koja nije stala na jedan ekran, sada su različite opcije grupisane u šest menija sa ikonicama. Ove promjene omogućavaju korisnicima da se lakše kreću kroz podešavanja i čine ih preglednijim.

Na dnu ekrana nalazi se sekcija “About” koja pruža informacije o verziji ažuriranja. Odvajači između stavki su uklonjeni i sada su rezervisani za grupisanje opcija. Podešavanja su podijeljena u nekoliko kategorija kako bi korisnicima bilo lakše pronaći željenu opciju.

Jedna od kategorija je Backup, koja omogućava korisnicima da podešavaju sigurnosnu kopiju svojih fotografija. Druga kategorija je Notifications, koja pruža mogućnost prilagođavanja obavještenja aplikacije prema ličnim preferencama. Preferences je treća kategorija koja grupiše slična podešavanja za prepoznavanje lica, prikazivanje uspomena i prikaz mreže fotografija.

Pored toga, tu je i Sharing meni, koji obuhvata “partnersko” dijeljenje, mogućnost sakrivanja video snimaka od pokretnih fotografija, opciju preskakanja predloženih dijeljenja i obavještenja.

Apps & devices meni pruža mogućnost upravljanja podešavanjima za ovaj uređaj, uključujući čišćenje skladišta, upravljanje ramovima za fotografije i pristup SD kartici. Privacy meni omogućava podešavanje privatnosti, uključujući lokaciju, Google Lens, opcije dijeljenja i ponavljanje grupisanja sličnih slika i ramova za fotografije.

Najnovija verzija ažuriranja, pod nazivom 6.39, dostupna je za uređaje sa Android operativnim sistemom, ali još uvijek nije dostupna za sve. Ova promjena u podešavanjima ima za cilj olakšanje korištenja aplikacije Google Photos i pružanje boljeg iskustva korisnicima.