Google Maps pomaže da lakše “pogodite” ulaz

Google Maps je jedna od aplikacija na koje se najviše oslanjamo tokom putovanja. Sada dobija poboljšanja koja će nam olakšati pronalazak ulaza na parkinge i u objekte.

Iako se možda ne čini toliko važnom, navigacija do ulaza na parking ili u hotel, restoran… itekako nam može uštedjeti vrijeme i poštedjeti nas stresa. Ovo poboljšanje stiže narednih sedmica, navode iz Google-a.

Dakle, kada budemo blizu cilja aplikacija će nas upozoriti gdje je najbolje da se zaustavimo kako bismo bili najbliže ulazu.

Pored toga, jedno od novih poboljšanja je i prijava incidenata putem aplikacije, kao i povećanje veličine ikonice Google Maps, ali i aplikacije Google Wave, tako da ih vozači mogu lakše i bezbjednije koristiti u pokretu. Isto tako, dodirom je moguće potvrditi prethodno prijavljeni incident nakon prilaska mjestu na kojem se dogodio.

Od novina koje stižu na aplikaciju Google Wave pomenućemo upozorenje na radare na putu.

Aplikacija sada ima moguićnost da vozače upozori kada se približe mjestu na kojem je redar, dajući im informacije o tome šta kamera registruje, odnosno na šta treba da obrate pažnju tokom vožnje, da li na brzinu, pojas….

Pored toga, Waze daje i obavještenja o situaciji na putu, tako da vozač može da se pripremi na ono što ga očekuje, ali i da upozori druge ljude za koje zna da bi mogli proći tom dionicom na potencijalne opasnosti. Takođe, tu je i mogućnost navigacije čak i kada je telefon zaključan.

Sva ta poboljšanja stižu u narednom periodu na Android i iOS uređaje.