Google i Samsung donose novi način dijeljenja fajlova

Google je nedavno najavio niz novih funkcija, među kojima se ističe inovativni Quick Share sistem, razvijen u tijesnoj saradnji sa Samsung-om.

Ova nova funkcija predstavlja zamjenu za dosadašnji Nearby Share, a donosi revolucionarne promjene u načinu dijeljenja fajlova na Android i Chrome OS uređajima.

Quick Share je rezultat integracije najboljih iskustava koje obje kompanije, Google i Samsung, mogu pružiti. Sama ideja je stvaranje unaprijeđenog servisa za peer-to-peer dijeljenje sadržaja, prilagođenog svim vrstama uređaja sa Android ili Chrome OS sistemom. Ono što Quick Share čini posebnim jeste mogućnost saradnje sa vodećim proizvođačima laptopova, čime će se omogućiti integracija ovog sistema i na Windows PC uređajima, preinstaliranim kao osnovna aplikacija.

Jedna od ključnih prednosti Quick Share sistema je fleksibilnost u kontroli privatnosti korisnika. Korisnici će imati mogućnost preciznog određivanja ko može otkriti njihov uređaj i dijeliti fajlove s njima – opcije uključuju dozvolu za sve uređaje, samo za kontakte ili samo za sopstveni uređaj.

Očekuje se da će Quick Share početi da stiže na uređaje koji trenutno koriste Nearby Share tokom februara, obećavajući korisnicima poboljšano iskustvo dijeljenja fajlova.

Pored toga, Google je najavio i niz novih Chromecast funkcija koje dodatno unapređuju korisničko iskustvo. Sada je moguć prenos TikTok sadržaja sa mobilnih uređaja na bilo koji uređaj sa ugrađenim Chromecast-om. Takođe, Fast Pair opcija stiže na Chromecast i Google TV uređaje, olakšavajući uparivanje sa podržanim dodacima.

Uz nedavne dodatke u Android Auto, koji sada uključuju Chrome pregledač i prilagođavanje pozadina na ekranu sa pregledom informacija, Google pokazuje posvećenost inovacijama i poboljšanju korisničkog iskustva širom svog ekosistema.